Αρχίζει η διαδικασία εγγραφής των παιδιών στο ΓεΣΥ

Στις 4 το απόγευμα σήμερα αρχίζει η διαδικασία εγγραφής των παιδιών στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Στον αρχικό κατάλογο παιδιάτρων περιλαμβάνονται 70 γιατροί από όλες τις επαρχίες οι οποίοι προέρχονται τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά αφού κάποιοι από τους παιδίατρους που έχουν κάνει εγγραφή στο ΓεΣΥ δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων τους με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
Αναφέρεται ότι με βάση τον πληθυσμό των παιδιών της Κύπρου, το ΓεΣΥ μπορεί να αρχίσει τη λειτουργία του με 70 παιδίατρους.

Ωστόσο, για να εξασφαλίζονται καλύτερες υπηρεσίες προς τα παιδιά, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ευελπιστεί, βάσει και των μηνυμάτων που λαμβάνει από παιδίατρους, ότι ο αριθμός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα τουλάχιστον στους 90 γιατρούς.

Δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους των παιδιάτρων έχουν τα παιδιά μέχρι 18 ετών. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι παιδιά από 15 μέχρι 18 ετών έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν είτε στον κατάλογο παιδίατρου είτε στον κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες.

Η διαδικασία εγγραφών ορίστηκε για τις 4 το απόγευμα εξαιτίας της συνάντησης που προγραμματίζεται ότι θα έχει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας με εκπροσώπους της παιδιατρικής εταιρείας.

Πηγή ΚΥΠΕ

All rights are reserved by HealthyU ©