Λάζαρος Λαζάρου: Ο Κύπριος αθλητής της σωματικής διάπλασης, πρωταθλητής IFBB PROFESSIONAL LEAGUE WINGS OF STRENGTH OLYMPIA AMATEUR QUALIFIER

Ο Λάζαρος Λαζάρου είναι ο Κύπριος αθλητής της σωματικής διάπλασης που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα IFBB PROFESSIONAL LEAGUE WINGS OF STRENGTH OLYMPIA AMATEUR QUALIFIER

Η αγάπη του για τον αθλητισμό αρχίζει πολλά χρόνια πριν όταν όντας ακόμη μαθητής ασχολείται με τον στίβο. Τελειώνοντας την στρατιωτική του θητεία αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα γύρω από την διατροφή και την εκγύμναση με αντιστάσεις. Κάπου στην πορεία αρχίζει να ασχολείται με το Fitness και σιγά σιγά τον κερδίζει το άθλημα της σωματικής διάπλασης. Από τότε μέχρι και σήμερα, κρατά μια σταθερά ανοδική πορεία μέσα στα χρόνια που ακολουθούν.


Η ολοκληρωτική του αφοσίωση είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια αλλά θα έλεγα πως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ήθος του ως άνθρωπος αλλά και ως αθλητής. Η πορεία του στο χώρο της σωματικής διάπλασης αρχίζει το 2005. Έκτοτε έχει κατακτήσει 1 φορά τη τρίτη θέση, 3 φορές τη δεύτερη θέση, 8 φορές την πρώτη θέση και 2 overall στους Παγκύπριους αγώνες Σωματικής Διάπλασης. Επίσης έχει διακριθεί και στο εξωτερικό όπου κατέκτησε 3 φορές την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες και την τέταρτη θέση στο Diamond Cup. Έλαβε μέρος συνολικά σε 22 αγώνες και κατέκτησε 17 μετάλλια. Το πιο πρόσφατο επίτευγμα του είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα IFBB PROFESSIONAL LEAGUE WINGS OF STRENGTH OLYMPIA AMATEUR QUALIFIER τον περασμένο Νοέμβριο, ο οποίος διεξάχθηκε στη Ρουμανία.

Η πειθαρχία, η συγκέντρωση, η σκληρή σωματική άσκηση αλλά ακόμη και η θυσία προσωπικού χρόνου που απαιτείται για την προετοιμασία ενός αθλητή που επιλέγει να αντιπροσωπεύσει τόσο τον ίδιο όσο και την χώρα μας σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό θεωρούνται δεδομένα. Θα περίμενε κανείς ότι οι αθλητές που τόσο επάξια αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας σε αγώνες τέτοιου βεληνεκούς να χρήζουν στήριξης της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης, κάτι που φαίνεται να μην ισχύει. Aντίθετα, φαίνεται να υπάρχει δυσαρέσκεια από μέρος των αθλητών για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την Ομοσπονδία αφού αυτοί που πραγματικά ξεχωρίζουν, είτε συμμετέχουν από μόνοι τους σε αγώνες του εξωτερικού είτε αφήνουν πίσω τους το χώρο της Σωματικής Διάπλασης.

Ο αθλητής Λάζαρος Λαζάρου μετά τις τελευταίες του επιτυχίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αφενός λόγω αλλαγής των προτεραιοτήτων του και αφετέρου λόγο της δυσαρέσκειας του με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Σωματικής Διάπλαση αποφάσισε να αποσυρθεί από τους Παγκύπριους αγώνες ως αθλητής. Παρόλα αυτά αφού για τον ίδιο το fitness είναι τρόπος ζωής δεν θα το εγκαταλείψει και παράλληλα μέσα από το personal training και τις συμβουλές του σε θέματα διατροφής θα στηρίζει ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και τη φυσική τους κατάσταση.

Θεοδοσία Κυριάκου

Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού

Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων

Πηγή: https://www.fit-blaster.com

All rights are reserved by HealthyU ©