Πως Αντιμετωπίζουμε Το Κρυολόγημα!

Αυτή την χειμωνιάτικη περίδο τα κρυολογήματα είναι τόσο συχνά καθώς και η συχνή χρήση αντιβιοτικών. Τι γίνεται όμως με την συχνή χρήση των αντιβιοτικών;

Τα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά στα αντιβιοτικά! Αυτό σημαίνει ότι οι βακτηριακές λοιμώξεις στο δέρμα, στο σώμα και στα άλλα όργανά του οργανισμού μας θα δυσκολευτούν να εξαλειφθούν από τα αντιβιοτικά.

Τα τελευταία χρόνια οι ιατροί άρχισαν να μειώνουν τη συνταγογράφηση των αντιβιοτικών ειδικά σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Και έτσι θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το κρυολόγημα χωρίς την παρέμβαση των φαρμάκων.

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι να το πετύχουμε αυτό και σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

  • Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, χαρακτηρίζεται η Πρόπολη!
    Η Πρόπολη είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιβιοτικά που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι η κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες για να παρατάξουν τις κυψέλες τους.  Η πρόπολη έχει ιστορία 5000 χρόνια τώρα και οι Ασσύριοι και οι Έλληνες την χρησιμοποιούσαν για να διατηρούν την φυσική τους κατάσταση και την καλή υγεία τους. Γι’ αυτό μην περιμένετε να κρυολογήσετε! Προετοιμάστε και ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρησιμοποιώντας Πρόπολη η οποία είναι υψηλής δραστικότητας αντιβακτηριακή / αντι-βιοτική, αποτελέι φυσική μέθοδο για ανάπτυξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος, είναι επίσης ενισχυμένη με βασιλικό πολτό χωρίς συντηρητικά ή τεχνητά χρώματα, φορτωμένη με θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, και επίσης βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς αναπνευστικού συστήματος .
  • Συνδυάστε επίσης μαζί την Πρόπολη προβιοτικά τα όποια είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που ελέγχουν την καλή λειτουργία των εντέρων και ενισχύουν το ανοσοποιήτικο σύστημα.
  • Πίνετε χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες από λεμόνι. Έτσι θα είστε καλά ενυδατωμένοι και η βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι είναι αντιοξειδωτικοί και αντιμικροβιακή.
  • Καταναλώστε αρκετά φρούτα και λαχανικά που είναι γεμάτα με θρεπτικά στοιχεία όπως βιταμίνες και μέταλλα και συμπληρώνουν τις μικροελλήψεις του οργανισμού μας.
  • Το λάδι από ρίγανη είναι πολύ ωφέλιμο και ενισχύει το αναπνευστικό μας σύστημα.
  • Ακόμα ένα ένζυμο που υπάρχει στον ανανά και λέγεται βρομελίνη δυναμώνει το αναπνευστικό μας σύστημα αφού δρα ώς αντιμικροβιακό.
  • Το εκχύλισμα από τα φύλλα ελιάς μπορούν να αναστείλουν ή να καταστρέψουν ένα ευρύ φάσμα των επιβλαβών βακτηρίων, μυκήτων και ζυμομυκήτων, επιτρέποντας ταυτόχρονα ευεργετικά βακτήρια (προβιοτικά) να πολλαπλασιαστούν. Μαζί με μια καλή προβιοτική φόρμουλα και μια υγιεινή διατροφή, το εκχύλισμα φύλλων ελιάς μπορεί να κάνει πολλά για να διορθώσει ένα μολυσμένο, κατεστραμμένο έντερο και να κάνει θαύματα στην υγεία μας.
  • Υπάρχουν τόσα πολλά αντιμικροβιακά και αντιβιοτικά βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά σε ροφήματα και στα φαγητά μας όπως είναι η κανέλα, ο σκόρδος, το γαρύφαλλο, ο ευκάλυπτος, ο κουρκουμάς και όλων των ειδών από την κατηγορία των μούρων.

Άντρη Παντελή -Κλινική & Αθλητική Διατροφολόγος/ Ιατρικό κέντρο “Ο Απόστολος Λουκάς”

All rights are reserved by HealthyU ©