Ροδούλα Σάββα – Κατέκτησε την 1η θέση στο Bikini Fitness

Ροδούλα Σάββα , η αθλήτρια που κατάφερε να μιλάει όλος ο χώρος του Bodybuilding και Fitness για τις επιτυχίες τις στο Grand Prix Agathokleous.

Δε θα μπορούσα να μην αρχίσω με θερμά συγχαρητήρια για τα 3 Χρυσά που κατέκτησες στο Grand Prix Agathokleous που έγινε πριν από λίγες μέρες. Κατέκτησες τη πρώτη θέση στο Bikini Fitness μέχρι ύψος 1.66, τη πρώτη θέση στη κατηγορία Masters Bikini και το Overall Bikini Champion. Αντιλαμβάνομαι πώς έχεις συμμετέχει ξανά σε αγώνες Fitness, αλλά 3 επιτυχίες μαζεμένες είναι δύσκολο να επιτύχει κανείς. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια με τιμά ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και η αναγνώριση προς το πρόσωπο μου.
Νιώθω πραγματικά περήφανη. Είναι η απόλυτη επιτυχία για μια αθλήτρια να κερδίσει και τις 2 κατηγορίες στις οποίες αγωνίστηκε, εξασφαλίζοντας μου το εισιτήριο για το overall competition όπου και κατάφερα να ανακηρυχθώ νικήτρια ανάμεσα σε πολύ καλές αθλήτριες. Αυτό το κάνει πιο σημαντικό για μένα και χαίρομαι που το έχω πάρει αυτή τη χρόνια.

Επίτρεψε μου να συγχαρώ και εγώ με την σειρά μου όλους τους αθλητές. Σαν αθλήτρια αναγνωρίζω την προσπάθεια και τον κόπο του καθενός ξεχωριστά και δεν θα μπορούσα να μην το αναφέρω.

Ποια είναι η πορεία που ακολούθησες κατά την προετοιμασία σου για αυτούς τους αγώνες;

Σίγουρα είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και ένας 24ωρος αγώνας με αντίπαλο τον εαυτό σου. Η αυστηρή διατροφή και η εντατική καθημερινή προπόνηση σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα διατροφής είναι τα κυριότερα. Αλλά η πειθαρχία, η επιμονή και η θετική σκέψη είναι εξ ίσου σημαντικά.

Σίγουρα η προετοιμασία για ένα τέτοιο διαγωνισμό συμπεριλαμβάνει σκληρή προπόνηση, διατροφή και χρόνο. Θα έλεγες πως η πορεία σου ήταν μοναχική ή υπήρχαν συνοδοιπόροι σε όλο αυτό το ταξίδι;

Σίγουρα είχα εξ’ άλλου δεν μου αρέσει να “ταξιδεύω’ μόνη.
Είχα την προπονητική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Κούτρα. Η εμπειρία του και οι γνώσεις του στον τομέα του fitness είναι ανεκτίμητης αξίας για μένα και κάπου εδώ οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ και δημόσια που πίστεψε σε μένα και τις δυνατότητες μου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου είχα τη στήριξη του Panic Zezides ιδιοκτήτη του PIMPMYBODY όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής μου τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στο τομέα του fitness. Είναι τιμή μου να τον έχω ως χορηγό και πάνω από όλα να συνεργάζομαι με άτομα σαν και αυτόν που σέβονται τον αθλητή και τη προσπάθεια που καταβάλει.. Αναμφισβήτητα δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την ψυχολογική υποστήριξη και ενθάρρυνση. Χωρίς αυτούς θα ένιωθα “αδύναμη”.

Έχεις χρόνια που ασχολείσαι με τον χώρο αυτό. Έχεις λάβει μέρος και σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν πάντα σε ένα γυμναστήριο με προπονητές, Συγκεκριμένα υπήρξα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής σε επίπεδο πρωταθλητισμού μέχρι την ηλικία των 14. Το άθλημα αυτό μου έδωσε πολλά εφόδια, όχι μόνο σωματικά αλλά και από πλευράς πειθαρχίας. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τις πολεμικές τέχνες και παράλληλα με το γυμναστήριο. Τα τελευταία 2 χρόνια αισθάνθηκα έτοιμη να ασχοληθώ με το fitness σε αγωνιστικό επίπεδο. Αγωνίστηκα σε εθνικό επίπεδο καταφέρνοντας να κερδίσω ξανά τις κατηγορίες μου και δεν επιθυμούσα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο εξωτερικό εάν δεν κέρδιζα τον τίτλο της overall champion. Φέτος το κατάφερα, και πλέον είμαι έτοιμη να ταξιδέψω στο εξωτερικό με πρώτο αγώνα τους Βαλκανικούς αγώνες.

Επαγγελματικά, ασχολείσαι με το χώρο της κομμωτικής εδώ και χρόνια. Από πού προέκυψε η ιδέα του να ασχοληθείς με το χώρο του Fitness;

Όχι μόνο ασχολούμαι, αλλά είμαι ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου REN HAIR στη Λεμεσό. Αυτό το καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για μένα το να συνδυάσω τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με τη προετοιμασία μου για συμμετοχή σε αγώνες. Κάθε 3 ώρες περίπου πρέπει να πάρω το γεύμα μου. Δε σας κρύβω πως έχω την απόλυτη στήριξη και αγάπη των πελατισσών μου. Με στήριζαν και με κατανοούσαν κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας μου. Φυσικά μετά από μία κουραστική μέρα στο κομμωτήριο ακολουθούσε σκληρή προπόνηση.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο άρχισα να ασχολούμαι με τον χώρο αυτό, θα ΄έλεγα πως το έκανα αρχικά για εξελίξω το σώμα μου. Δεν μου ήταν αρκετό πλέον το να κάνω μια απλή προπόνηση. Θέλησα να σπρώξω τον εαυτό μου να υπερβεί τα όρια του.

Ποια κριτήρια πρέπει να πληρούνται μια αθλήτρια να λάβει μέρος σε αγώνες σωματικής διάπλασης και να κατακτήσει τη πρώτη θέση;

Σίγουρα δεν μπορώ να απαντήσω από πλευράς προπονητών ή κριτών στην ερώτηση αυτή. Σαν αθλήτρια όμως μπορώ να πω ότι εκτός από θέμα σωματότυπου και γενετικής προδιάθεσης θεωρώ πολύ σημαντικό τον παράγοντα θέληση και πειθαρχία. Ο κόσμος στην σκηνή βλέπει ένα show, πίσω όμως από αυτή τη στιγμή είναι αμέτρητες ώρες προπόνησης, στέρησης ακόμα και ενός απλού καφέ με φίλους, σωματικοί πόνοι, πολύ αυστηρή διατροφή, χρόνος, χρήμα, και όπως έχω πει και ποιο πάνω ένας 24ωρος αγώνας με τον ίδιο τον εαυτό σου. Τα πάντα κινούνται βάση των φαγητών σου και των προπονήσεων σου. Οποίος έχει πει ότι είναι εύκολο προφανώς κάτι κάνει λάθος. Για μένα προσωπικά αν δεν έχεις την πνευματική αντίληψη του θέματος και αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πιθανότητα της ήττας σου τότε δεν μπορείς να είσαι νικητής.

Επομένως σημαντικό κριτήριο για μένα είναι σε ποια κατάσταση βρίσκετε το μυαλό σου αρχικά και μετά το σώμα σου.

Ποια είναι η ποιο μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζεις σε κάθε προετοιμασία;

Η κάθε προετοιμασία είναι διαφορετική. Αλλιώς την αντιλαμβάνεται το σώμα και το μυαλό κάθε φορά. Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη δυσκολία μου θα απαντούσα με ευκολία η αποχή από τα γλυκά.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;

Προς το παρών είμαι ακόμη σε προετοιμασία. Θα αγωνιστώ στους βαλκανικούς αγώνες στις 18 Μαΐου. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσω.. Εξάλλου δεν μου αρέσει να προγραμματίζω το μέλλον μου. Όπως λέμε κιόλας «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει». Άρα ο χρόνος θα δείξει!

Θεοδοσία Κυριάκου
Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού
Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων

All rights are reserved by HealthyU ©